Povestea unei fete de 18 ani care a fost asasinată la scurt timp după ce a depus mărturie într-un dosar de trafic de minori

Conform unui raport publicat de Comisia Europeană, 74 la sută dintre victimele traficului de persoane recrutate dintr-un stat membru al UE și exploatate în altul provin din România.

Povestea unei fete de 18 ani care a fost asasinată la scurt timp după ce a depus mărturie într-un dosar de trafic de minori este pilduitoare.

Mihaela Miloiu avea doar 15 ani când a fost racolată de traficanţii de carne vie din Câmpulung. Nimeni n-a încercat să o salveze. Nici măcar familia ei, care şi acum se teme de traficanţi.

Într-un târziu, fata le-a spus procurorilor DIICOT prin ce a trecut, iar un judecător i-a citit apoi declaraţia. „Nimic grav”, au decis magistraţii.

Peste câteva luni, Mihaela a fost traficată în Elveţia, obligată să se prostitueze şi ucisă de un client.

Cazul Mihaelei Miloiu este definitoriu pentru modul în care autorităţile române tratează acest fenomen deosebit de grav. Tânăra a fost traficată timp de 3 ani de un clan din Câmpulung, dar procurorii DIICOT au considerat că ea nu este o victimă. Membrii reţelei de traficanţi au fost puşi în libertate de un judecător şi au continuat să-şi exploateze victimele.

Citeşte mai mult în Libertatea.ro