• Home
  • Știri
  • UE va propune reducerea obligatorie a consumului de electricitate şi o taxă pe profiturile companiilor energetice

UE va propune reducerea obligatorie a consumului de electricitate şi o taxă pe profiturile companiilor energetice

comisia europeana 1

Comisia Europeană va propune o ţintă obligatorie pentru reducerea consumului de electricitate şi o taxă pentru a direcţiona profiturile companiilor energetice spre susţinerea consumatorilor care se confruntă cu dificultăţi, potrivit unui proiect de document consultat de Bloomberg, notează digi24.ro.

În cursul acestei săptămâni, Executivul comunitar urmează să îşi prezinte propunerile, care vor avea nevoie însă de aprobarea statelor membre. O reuniune a miniştrilor europeni ai Energiei care a avut loc vinerea trecută a scos în evidenţă existenţa unor viziuni diferite în interiorul blocului comunitar şi deocamdată nu este clar cât de mult din planul preşedintei Comisiei, Ursula von der Leyen, va supravieţui negocierilor.

Potrivit documentului consultat de Bloomberg, Comisia Europeană va propune ca cele 27 de state membre UE să introducă „o contribuţie excepţională şi temporară” din partea companiilor care activează în industriile de petrol, gaze, cărbune şi rafinare pe baza profiturilor suplimentare taxabile realizate în anul fiscal 2022.

Parteneri