ULTIMATUM! Tudorel Toader îi transmite lui Iohannis că-l suspendă dacă nu respectă decizia CCR. El face trimitere la suspendarea lui Băsescu

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut o declarație ultimativă legată de nerespectarea deciziei CCR de președintele Iohannis. Există o sancțiune severă care ultima oară a fost folosită acum șase ani, a spus el, referindu-se la suspendarea lui Traian Băsescu.
” El de ce ar mai răspunde, dacă președintele nu respectă Constituția? Legea nu prevede o amendă sau închisoare, dacă președintele încalcă Constituția, dar avem obligația respectării ei și există și sancțiunile, care nu sunt cele clasice. Nu cred că poporul va privi favorabil o posibilă conduită de nerespectare a unei decizii a CCR. Puterea vine de la popor. Alegătorii te pot sancționa la momentul potrivit. Există și o altă sancțiune mult mai severă, dar nici nu vreau să o pronunț, pe care dumneavoastră o știți și care ultima oară a fost folosită acum șase ani de zile,” a spus Tudorel Toader în fața ziariștilor la Tmișoara, unde inspecta un penitenciar.
D. Dumitru, AMPress