Ultimul sondaj dintre sondajele ultime: Cine câștigă, cine face guvernul, câți votează…

Ultimul sondaj făcut la comanda PNL, între multele sondaje care apar în aceste zile,  arată o victorie consistentă a PSD dar guvernul va fi făcut de PNL și USR deoarece ALDE nu va intra în parlament. Nici nu este de mirare, având în vedere că Tăriceanu conduce cel mai penal partid din România, scrie Internet-bun.info.

La o prezență de sub 40%, sondajul ajuns în Modrogan, sediul PNL, și prezentat de stiripesurse.ro arată următoarele scoruri:

– PSD: 38%
– PNL: 29%
– USR: 9%
– ALDE: 6%
– PMP: 5%
– UDMR: 5%
La o prezență care trece de 45%, cifrele se modifică simțitor, dar, contrar așteptărilor, crește inclusiv PSD, partidul despre care sociologii susțin că e cel mai interesat de o prezență mică.
În contextul unei prezențe mari, sondajul liberalilor arată că PSD ajunge la 42%, PNL crește spre 34%, iar USR face scor cu două cifre și ajunge la 12%.
Surpriza cea mare ar fi că în Parlament nu mai intră ALDE. La o prezență crescută, oamenii lui Tăriceanu rămân în afara Parlamentului pentru că ei au un număr constant de voturi, pe care nu-l pot crește, chiar dacă la vot vin mai multe persoane.