• Home
  • Știri
  • Un avion ușor s-a prăbușit, sâmbătă, în județul Giurgiu. Proprietarul Aerodromului din Letca Nouă și o tânără au murit

Un avion ușor s-a prăbușit, sâmbătă, în județul Giurgiu. Proprietarul Aerodromului din Letca Nouă și o tânără au murit

avion cazut letca 02 83704100

Un avion ultraușor s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă, din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate, conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform unor surse, citate de stiri.tvr.ro, la manșa avionului prăbușit, sâmbătă, în Letca Nouă, județul Giurgiu, s-ar fi aflat proprietarul Aerodromului din Letca Nouă, Valentin Anghel. Informația a fost oferită de unii martori din comună, și confirmată ulterior de primarul comunei, într-o intervenție Tv.

Directorul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile spune că ei au fost anunțați de un alt pilot, care era în zonă, și au demarat o anchetă proprie.
Cele două persoane decedate sunt pilotul, în vârstă de 54 de ani, și o pasageră, în vârstă de 28 de ani.

Dosarul acestui accident a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, iar un procuror a început cercetările la fața locului.
Conform IGSU, la fața locului au fost găsite două cadavre carbonizate.

„Un apel la numărul unic de urgenţă 112 a anunţat, astăzi, în jurul orei 14.05, că un avion ultrauşor model CITIUS YR-5599 s-a prăbuşit pe un câmp, între localităţile Letca Veche şi Letca Nouă, din judeţul Giurgiu.

Potrivit primelor informaţii, la bordul avionului se aflau două persoane, iar aeronava nu avea un plan de zbor. Un martor a observat că avionul s-a prăbuşit într-o pădure din apropiere.

După prăbuşire, martorul a văzut un nor gros de fum şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112”, a transmis IGSU.

Parteneri