Un monument impunător al Reginei Maria, înălțat la Blejoi, Prahova

 

Miercuri, cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, autorităţile locale din Blejoi, județul Prahova, au inaugurat un monument al Reginei Maria, al doilea din țară, realizat de sculptorul Constantin Ionescu.

Monumentul impunător a fost dezvelit în prezenţa stră strănepotului Nicolae, miniștri şi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale.

Distribuie prietenilor

„Putem să stăm aici şi să ne uităm la un om curajos, puternic, care a fost ambasadorul nostru cu adevărat. Regina Maria ne-a arătat ce înseamnă patriotism, pentru noi toţi, pentru trecut, prezent şi viitor avem un exemplu puternic de urmărit. Prin povestea ei putem să învăţăm nu numai ce înseamnă România, ci şi ce înseamnă să fii un român bun. Este, ca şi bunicul meu, un exemplu pentru mine. Ea a reuşit să ajute România la Paris, pentru că a înţeles foarte bine ce dorea poporul”, a spus, emoționat, prințul Nicolae.

Regina Maria, „Regina tuturor românilor”, așa cum semna Regina Reîntregirii, în perioada de după unirea vechilor provincii românești cu Regatul României, în iarna lui 1918, și-a asumat fără rezerve rolul de responsabil în ceea ce privește destinul unui popor. Popor pe care l-a slujit cu credință, iubire și suferință.

AMPress