AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Parfumul Reginei Maria, recreat dupa 100 de ani. „Mon Boudoir” s-a relansat la Bucuresti

Cu ocazia implinirii Centenarului de la crearea compozitiei „Mon Boudoir”, casa de parfumuri Houbigant a relansat celebra aroma preferata de Regina Maria. Notele sale puternice sunt transpuse intr-un parfum care se integreaza perfect in modernitatea epocii noastre. Parfumul original a fost creat de legendarul parfumier Robert Bienaime si a fost lansat in 1919, iar in 1938, dupa moartea Reginei s-a decis retragerea lui de pe piata din respect pentru Alteta Sa, aceasta fiind si imaginea oficiala a produselor „Mon Boudoir”.

Considerata „cea mai frumoasa regina a Europei”, Regina Maria a devenit imaginea colectiei de pomade, pudra, apa de colonie si parfum, toate sub acelasi nume: „Mon Boudoir”, in 1922. Nota de baza a parfumului mirosea a flori de violete, preferatele Reginei, a iris, dar avea si note subtile de patchouli si santal.

Noul parfum lansat in magazinul Beautik Haute Perfumerie, distribuitorul de parfumuri al Casei Regale din Romania si se gaseste in magazine in editie limitata la pretul de 989 lei.

Este un parfum ambrat cu usoare tente orientale. O caracteristica a parfumului original era folosirea ambrei gri folosita si in actualul parfum sub forma unei infuzii, fiind foarte scumpa si greu de gasit in industria parfumierilor. Sufletul floral al parfumului s-a obtinut din efectul pudrat al violetelor format din o molecula de sinteza inovativa, jonone, care la vremea respectiva era foarte la moda, si din untul de iris, cea mai pretioasa materie prima din parfumerie. In parfum gasim esenta de trandafir bulgaresc si ea la moda in epoca secolului XX, iasomia grandiflorum, bergamota, lemnul de santal si patchouli, fundamental pentru parfumurile ambrate. Pentru notele vaniliate dulci s-a folosit vanilina, dar si vanilia de Tahiti.regina maria

Elementele noi aduse parfumului sunt oferite de o molecula sintetica care inlocuieste ambra gri, care se numeste ambroxan, moscul nu se mai poate folosi cel din origini naturale de la animale, din motive etice, asa ca cei de la Houbigant au apelat la moscul de sinteza, care reproduce efectul cald al parfumului, iar notele condimentate sunt obtinute din piper roz, acesta fiind o alta nota moderna.Marie Houbigant

Casa de parfumuri Jean-Francois Houbigant este cea mai reprezentativa in acest domeniu, iar in 1918 cand a fost creat parfumul „Mon Boudoir” era parfumeria cea mai bogata si apreciata din Europa, inaintea brandurilor mult cunoscute acum precum Guerlain sau Chanel.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!