• Home
  • Prima
  • Un sindicalist o contrazice pe Ecaterina Andronescu: Ce profesori pot preda, chiar dacă nu au luat 5 la titularizare

Un sindicalist o contrazice pe Ecaterina Andronescu: Ce profesori pot preda, chiar dacă nu au luat 5 la titularizare

protest profesori 1

Președintele FSLI Mehedinţi, profesorul Ion Zoican, o contrazice pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Metodologia prevede că „cei care au fost la examen și s-au retras în timpul examenului pot obține loc în baza notelor din anii anteriori”. Andronescu spunea, joi, că vor fi lăsați fără catedră inclusiv cei retrași, nu doar cei care au luat note mai mici de 5 la examenul de titularizare.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Mehedinţi, profesorul Ion Zoican, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că metodologia în forma sa actuală prevede posibilitatea ca cei retrași din examen să obțină un post. „Din punctul meu de vedere, în prezent, așa cum arată metodologia, cei care au fost la examen și s-au retras în timpul examenului pot să obțină loc în baza notelor din anii anteriori”, arată Zoican.

„Dânsa poate pregăti (măsura pentru cei care s-au retras din examen, n.r) pentru anul următor, dar mi-e greu să cred că metodologia poate fi schimbată acum peste noapte. Peste câteva zile începe repartiția (profesorilor, n.r). Îmi e greu să cred că se poate face asta peste noapte”, a precizat Zoican.

El a adăugat că, în metodologia de mișcare a personalului didactic, prin articolul 4, se menționează cine poate să obțină un post în învățământ. „Pentru personalul didactic care a susținut examenul scris sau nu a susținut acum și a părăsit sala, sau nu s-a dus la examen, dar are notă din 2018, 2017, din 2016 poate să primească un post în baza notelor obținute în anii anteriori”, spune profesorul.

„Ar fi fost o problemă, poate, când rămânea cineva în examen și lua notă sub 5, iar în anul anterior avea 7, să zicem. Atunci aveam o problemă, pentru că în metodologie este prevăzut că cei care au sub 5 nu mai pot să participe la mobilitate să poată să predea în învățământ, să ia un post anul acesta”, completează Ion Zoican.

În ceea ce privește situația candidați retrași, el a declarat că în opinia sa, acel om nu poate fi prejudiciat în sensul de a nu ocupa un post în învățământ. „Poate i s-a făcut rău în timpul examenului, l-a luat salvarea de acolo. Are notă din anii anteriori. Metodologia spune că dacă am notă din 2018, din 2017, 2016 pot în baza acelei note să obțin un post. Poate am 9 sau 10, mi s-a făcut rău și asta este, am plecat. Nu merge, nu există acoperire, s-ar crea discriminări”, a menționat Ion Zoican.

Mai mult pe DIGI24

Parteneri