• Home
  • Prima
  • Radio Europa Liberă: Cazurile de Covid s-au triplat în ultimele două săptămâni | Tulpina Delta începe să domine în România

Radio Europa Liberă: Cazurile de Covid s-au triplat în ultimele două săptămâni | Tulpina Delta începe să domine în România

tulpina romineasca covid

În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de Covid aproape s-a triplat, iar cel al pacienților internați la ATI s-a dublat. Astfel, în 20 iulie erau înregistrate 95 de cazuri noi, iar în 4 august sunt 271.

Curba ascendentă a infecțiilor ar putea fi chiar mai abruptă, în condițiile în care numărul de teste a fost în scădere. De exemplu, miercuri au fost făcute doar 14. 223 teste PCR și 15.525 rapide.

Nu există prea multe informații noi în ce privește numărul infecțiilor cu tulpina Delta, aceasta pentru se fac foarte puține secvențieri de genom. Ulitmele date provenite de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că în România s-au înregistrat 262 de infectări cu varianta Delta și 14 decese (INSP).

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune însă că 89% din testele făcută arată o infecție cu variata Delta, ceea ce înseamnă o transmitere comunitare. Este, deci, posibil ca până la finalul lunii august ea să devină dominant, așa cum s-a întâmplat și în alte țări.

Parteneri