A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Ursula von der Leyen a primit noua propunere de comisar. Dăncilă n-a consultat nici Parlamentul, nici președintele

0 109

Viorica Dăncilă, a trimis la Bruxelles o nouă propunere de comisar european. Este vorba despre Victor Negrescu, fostul ministru pentru Afaceri Europene. Gestul a stârnit nemulțumirea președintelui Klaus Iohannis, care o avertizează că nu mai are niciun drept să facă acest lucru. Președintele ales al Comisiei Europene a primit scrisoarea de la București si a luat act de faptul că nominalizarea nu e susținută și de președintele României, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că nu poate lua în discuție propunerea, fie că este bărbat sau femeie (premierul european dorea din România un comisar-femeie) atâta vreme cât nu a fost consultat președintele țării.

„Oricare va fi noul candidat român, el sau ea trebuie să fie acceptabil de către preşedintele-ales şi trebuie să reuşească să obţină susţinerea necesară în Parlamentul European. Europa trebuie să meargă înainte”, a precizat oficialul UE, conform Mediafax.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More