• Home
  • Prima
  • USR nu va sprijini noul guvern. Vezi condiţia sine qua non pentru a-l sprijini

USR nu va sprijini noul guvern. Vezi condiţia sine qua non pentru a-l sprijini

ion stelian 1

USR vrea ACUM alegeri anticipate, altfel dacă nu se discută ca obiectiv prioritar al noului guvern, nu-l vor susține.

Stelian Ion, liderul deputaților USR a spus că va sprijini un nou Guvern, doar dacă acesta va pregăti organizarea de alegeri anticipate. El a criticat poziția președintelui Iohannis care a spus că e de acord, dar a amânat discuția despre anticipate:

” Înțelegem necesitatea urgentării numirii unui Guvern, pentru a înlătura Guvernul PSD cât mai repede posibil (…), dar chestiunea amânării discuției pe anticipate până după ce se va rezolva această problemă mi se pare că nu este potrivită, pentru că discuția despre anticipate trebuie s-o purtăm acum”.

”O condiție cu care vom sprijini, dacă vom sprijini un nou Guvern, va fi exact aceasta: mandatul noului Guvern trebuie să fie un mandat foarte strict, un mandat care va fi legat de organizarea de anticipate și lucrul ăsta vrem să fie în mod expres menționat de la bun început, e o condiție pe care am pus-o”.

USR este criticat de mulți politicieni care aduc argumente legislative care spun  că  organizarea acum a alegerilor anticipate este imposibilă.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri