• Home
  • Prima
  • USR Diaspora cere demisia lui Bădălău din Parlament

USR Diaspora cere demisia lui Bădălău din Parlament

Reprezentanții USR Diaspora cer demisia lui Niculae Bădălău. Aceștia cataloghează drept „incalificabile” afirmațiile senatorului PSD la adresa românilor din străinătate.

„În spiritul PSD, senatorul Nicolae Bădălău recidivează cu un derapaj incalificabil la adresa milioanelor de români din Diaspora. Dacă în 2018 fostul ministru al Economiei (!) trimitea dezinhibat, de la o nuntă, insulte la adresa diasporenilor care își anunțau participarea la protestul din Piața Victoriei, iată că în 2019 Bădălău revine și persistă. De la înălțimea funcției publice și a propriului nas, Bădălău jignește românii despre hotare, lansând comentarii grobiene și misogine față de cei care au încurcat socotelile PSD de la alegerile prezidențiale”, au transmis reprezentanții USR Diaspora, într-un comunicat, potrivit digifm.ro.

Sursa citată a adăugat că Niculae Bădălău ia în derâdere și victimele traficului de persoane, nu doar pe românii din Diaspora.

„Semn că perioadă de introspecție și reformă de la PSD s-a încheiat și au fost găsiți responsabilii cu eșecul Vioricăi Dăncilă: românii din diaspora. În plus, acest demnitar al statului român ia în derâdere victimele traficului de persoane, o tragedie căreia statul român nu este în stare nici măcar să-i încetinească ritmul, tocmai datorită politicienilor ca domnul Bădălau”, mai spun cei de la USR Diaspora.

Organizația solicită ferm demisia lui Niculae Bădălău din Parlament, pentru că are un comportament care „nu face cinste Legislativului”.

Vinerea trecută, liderul PSD Giurgiu a declarat că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Parteneri