AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Vaccinul anti-Covid a ajuns în București. Cîțu: Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile

 

Prima tranșă de 10.000 de doze ale vaccinului anti-Covid, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, a ajuns, sâmbătă dimineața, la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Premierul Florin Cîțu a declarat că este „un moment important, pe care îl așteptăm de un an de zile”, mulțumindu-le în același timp celor care au muncit în ziua de Crăciun pentru aducerea în țară a vaccinului.

„Campania de vaccinare începe în același timp în România ca în Europa. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile. (…) Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicara pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu. În completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru”, spus premierul.

Cîțu a mai precizat că săptămâna viitoare vom mai primi și alte doze de vaccin.

„Săptămâna viitoare vom primi în jur de 144.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin. (…) Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie. OUG 63 va fi completată pentru a continua și cu campania mass media pentru campania de vaccinare. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit”, a precizat Cîțu.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!