• Home
  • Prima
  • Vârf de infectări COVID și spitalizări în mai multe țări europene. „Următorul val a început în Europa”

Vârf de infectări COVID și spitalizări în mai multe țări europene. „Următorul val a început în Europa”

covid pacient

„Următorul val a început în Europa”, a susținut dr. Eric Topol, fondator și director al Scripps Research Translational Institute, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus zilnic raportate a început să crească în mai multe state europene.

Dr. Eric Topol a și postat pe Twitter mai multe grafice cu recentele cifre pandemice, publicate de Our World of Data, potrivit b1tv.ro.

Săptămâna a adus un vârf de infectări și spitalizări în Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Elveția și Italia. Asta în contextul în care multe țări au renunțat la restricțiile anticoronavirus, unele chiar și la obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

Potrivit Forbes, specialiștii se tem că s-ar putea repeta povestea de anul trecut.
În iunie 2021, în Statele Unite numărul contaminărilor a crescut la o lună după ce Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a modificat regulile privind folosirea măștilor.

Iar în noiembrie anul trecut numărul cazurilor a crescut spectaculos în Europa după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor. Unii au pus această evoluție pe seama variantei Omicron care tocmai fusese descoperită în Africa de Sud și se extinsese pe continentul nostru. Numai că tendința de creștere se manifestase dinainte.

România se numără printre țările europene care au renunțat la măsurile menite să limiteze transmiterea SARS-CoV-2. Odată cu ridicarea stării de alertă, toate restricțiile au fost eliminate.

Parteneri