• Home
  • Știri
  • Vasile Dîncu: „Justiția este într-o situație jalnică”

Vasile Dîncu: „Justiția este într-o situație jalnică”

dincu

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la postul B1TV, că forța politică învingătoare în alegerile din acest an va trebui să își asume o reformă a statului:

“Eu am propus o dată prin 2014 o reformă a statului prin descentralizare, regionalizare și alte lucruri, cu o echipă profesionistă, ieșisem din politică, a fost o tentativă de a schimba constituția pe de o parte, și pe de altă parte de a face reforma statului și reorganizrea teritorială. Singura modalitate este ca după ce trece acest an electoral cine va câștiga să își asume două lucuri foarte importante: o reformă a Constituției și o reformă a statului, o reformă teritorială și o reformă a instituțiilor, un stat mai suplu”.

Vasile Dîncu a criticat starea Justiției din România, precizând că trebuie să existe mecanisme de control privind “deciziile aberante”:

“Justiția este la noi într-o situație jalnică, încrederea în justiție este foarte mică, în sondaje sunt peste 50% dintre români care spun că nu au încredere că se poate face dreptate în România.

Sunt 50% care spun că justiție se face doar pentru cei care au bani sau influență. Cu toate că noi avem salarii extraordinare pentru Justiție, sunt inamovibili, nu răspund în fața nimănui, dar totuși va trebui să vedem și noi ce se întâmplă cu deciziile aberante din Justiție, cine îi judecă pe judecători? Ei își judecă salariile, au niște procese magistrații cu statul român, în câțiva ani va intra în faliment statul român”.

Parteneri