Vela: Din banii Ministerului, Carmen Dan a cumpărat BMW seria 7 și Touareg pentru protecția unor demnitari PSD

 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus vineri că în mandatul fostei ministrese Carmen Dan, au fost cumpărate un BMW seria 7 și 4 autoturisme Volkswagen Touareg pentru protecția demnitarilor PSD.

De asemenea, Vela a precizat, într-o conferință de presă, întrebat despre nemulțumirile sindicaliștilor legate de lipsa dotărilor, că aceștia nu au mai avut nimic de comentat atunci când fostul ministru Carmen Dan a cumpărat mașini de lux pentru demnitarii PSD, în loc să cumpere mașini pentru polițiști.

Distribuie prietenilor

„Avem preocuparea de a dota Poliția, avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme în București și în toată țara. Sunt în pregătire mijloacele sonore de avertizare pentru mai multe autoturisme Duster care vor fi repartizate inspectoratelor din țară. Dar aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat din banii ministerului un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan și l-a dat în comodat la Camera Deputaților (…) Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate pe banii polițiștilor, cheltuind banii aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști”, a declarat Marcel Vela, potrivit hotnews.ro.

El a mai spus că tocmai în acest sens a fost gândită și reforma din Poliție și din celelalte structuri ale Ministerului de Interne, unde sunt salarii foarte mari și se suprapun competențe. „Economiile pe care le facem le putem îndrepta pentru dotări și tot ce ține de implicarea în zone operative”

„În mandatele foștilor miniștri au fost cumpărate și 4 mașini Touareg noi, cu 200.000 de euro, pentru Jandarmerie, care să asigure protecția demnitarilor PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puțin 500 de pistoale pentru polițiști”, a declarat Vela.
El a mai spus că nu au fost singurele achiziții nepotrivite, Jandarmeria cumpărând de exemplu sute de televizoare cu 1.000 de euro bucata.
Întrebat pentru cine a folosit autoturismul BMW seria 7, Vela a afirmat că „dealul a fost între Carmen Dan și cel care a condus Camera Deputaților” – „ori domnul Dragnea, ori cine a urmat după dânsul”.