Victor Ponta: „Mâine va fi marţea neagră pentru România”

 

Liderul Pro România, Victor Ponta, apreciază că ziua de marţi va fi „neagră” pentru ţara noastră, în contextul în care se va pronunţa votul din plenul Parlamentului European (PE) privind statul de drept în România, iar Comisia Europeană va face public raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

„Mâine va fi o marţe neagră pentru România. Se întâmplă două lucruri prin care nu am mai trecut. În primul rând, o rezoluţie a Parlamentului European de sancţionare – de condamnare, de fapt, a României, aşa cum se face în practica Parlamentului European. De ce spun că nu s-a mai întâmplat niciodată? În primul rând, pentru că este susţinută de toate grupurile politice, inclusiv de socialişti, inclusiv de ALDE. În 2012, când am avut criza constituţională, PES, ALDE erau de partea guvernului, şi PPE şi alţi – contra. Acum, faptul că sunt toţi de acord şi susţin toţi o rezoluţie care condamnă intervenţia din 10 august a Jandarmeriei şi cere anumite modificări în ce priveşte statul de drept şi justiţia e o premieră”, a arătat Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, potrivit realitatea.net.

Distribuie prietenilor

Ponta a adăugat că o altă premieră constă în faptul că raportul MCV va saluta progresele Bulgariei şi va critica România.

„Tot o premieră – sper să nu fie aşa, dar mi-e greu să cred că se mai schimbă ceva – este legată de faptul că în raportul pe MCV pentru prima dată se va spune că Bulgaria e bună, România e rea. Mie nu îmi pare rău de progresele făcute de Bulgaria, le urez succes şi mă bucur. Dar de obicei era invers. Sunt două semnale, cu o lună înainte se preluăm preşedinţia, la care se adaugă faptul că nu avem ministru şi Pro România cere Guvernului să nu ne facă de râs mai mult decât ne-a făcut până acum în această perioadă de şase luni”, a precizat el.