Victor Ponta primește lovitură după lovitură de la Liviu Dragnea

Fostul premier Victor Ponta nu figurează, precum se știe, în guvernul propus de Dragnea. Ceea ce se știe mai puțin este că oamenii lui Ponta au fost toți marginalizați, iar dușmani fățiși ai fostului premier sunt promovați ministri. Iată, în transcrierea siteului Știripesurse.ro, trei lovituri dure primite de Ponta de la Dragnea:

Prima și cea mai grea lovitură este eliminarea oamenilor apropiați de Victor Ponta din echipa guvernamentală. Foștii miniștri care alcătuiau nucleul echipei Ponta au fost trași pe linie moartă (ex: Eugen Teodorovici, Rovana Plumb sau Nicolae Bănicioiu). De altfel, Liviu Dragnea a explicat și public faptul că dorește să abordeze lucrurile în mod diferit față de Victor Ponta și tocmai de aceea nu se regăsesc foști miniștri în actualul Executiv.
O altă lovitură pentru Victor Ponta este prezența Anei Birchall în Guvern, la Ministerul delegat pentru Afaceri Europene. În cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD de la Tulcea, Ponta a luat cuvântul și le-a spus colegilor că a fost ”turnat” la DNA în Dosarul ”Ponta-Blair” chiar de către un coleg din PSD. Ponta a formulat lucrurile în așa fel încât toată lumea a înțeles că vorbește despre Ana Birchall. Ulterior, Birchall chiar a fost audiată la DNA, în calitate de martor, în acest dosar.
A treia lovitură pentru Victor Ponta este prezența în Guvern a lui Marius Alexandru Dunca la Ministerul Tineretului și Sportului. Acesta a fost dat afară de fostul premier Victor Ponta de la ANPC, ca urmare a tragediei de la Colectiv. Dunca primise o sesizare în legătură cu problemele de la Colectiv, dar nu a făcut nimic.