Victoria înfrângerii lui Dragnea

Liviu Dragnea a biruit. Zice-se, cu banii fondurilor de rezervă dați celor care îl puteau contesta. A biruit cu banii mei și ai tăi. Nu pentru a face – în anul centenar – o șosea europeană între România din Sud și cea Transilvană, ci pentru a produce un plus de putere puterii personale. El rămâne cel mai stalinist líder postdecembrist al României, spune prietenul meu, dascălul pensionar, și nu am argumente să-l contrazic.

PSD, cu o lașitate exersată, se prezintă ca un partid care adună în el reziduurile partidului care-l avea în frunte pe Ceaușescu.

Eu, întrebat radiofonic, ce cred, spun atât – am trăit vremurile acelea, revenite toxic azi.

Distribuie prietenilor

Portretul PSD se scufundă și mai rău, schimonosit. Înțeleg că doar opt sau zece inși au avut curajul să  se opună – pe față, că înjurături în culise am auzit – teleormăneanului. Jalnic.

Curând, sau mai încolo, victoria lui Dragnea va fi o înfrângere sinistră.
PSD, care a redevenit rapid PSDragnea, a moștenit tehnicile bolșevice, refuzând orice acomodare cu regulile patriotismului, pe care dictatorul împușcat – culmea – le avea.

Nu știu cât de patrioți sunt opozanții lui Dragnea. Am însă convingerea că acest individ, sub comanda deghizată a căruia au fost gazați copii în cărucioare, e un mare pericol pentru șansa țării mele de a trăi demn. Votați-l, mai departe, voi, asistații social din Parlament și Guvern!
Lucian Avramescu