Dragnea va pleca oricum

poetul lucian avramescu 1

Viața politică a lui Liviu Dragnea poate fi calificată, de când a fost identificat, mic, lângă nădragii lui Băsescu, drept una narcisist-parșivă. Îndrăgostit de sine, grijuliu să-și apere, construind un sistem protector de legi ale Justiției – unicul punct al programului său guvernamental de care a ținut cu dinții – Dragnea a devenit cel mai antipatizat politician  al României.

M-a apucat râsul auzind un fraier din partidul său, că mizează ”pe bunul simț” al lui Dragnea care, spre a nu prejudicia partidul, se va retrage. Măi găgăuță! Dragnea se bate de când e la putere, cu toate riscurile, cu toate protéstele plebei, cu toate ”recomandările” partenerilor externi lângă care am ajuns cu acceptul unor pesediști ca Năstase și chiar a unui bătrân bolșevic ca Iliescu, pentru un singur lucru: să scape de grelele dosare care atârnă de grumazul lui. Nu vorbesc de voturile șterpelite – eu cred că Băsescu a furat mai multe voturi în favoarea-i -, nu de angajarea la partid a unor muieri care primeau leafă, vezi Doamne, îngrijind copii (mai dă-i în mă-sa și pe ăștia mici că prea schiaună!), nu de mișmașurile de care e acuzat prin dosarele la vedere, ci de uriașele mânării prin care, spun apropiați, e făcută averea lui de șahinșah și unde, dosarele încă ”sunt în lucru”.

Dragnea, școlit politic în partidul lui Băsescu nu iubește nici România, nici PSD-ul, nu dă accept de venire la nuntă nici fostei neveste cu care l-a făcut pe ginerică, ceea ce-i o măgărie. I se rupe, vorba dascălului meu din sat, pensionar, care coboară uneori în limbaj, de tot ce-i sfânt. El a fărâmat tot, profitând de acel vot care indică imbecilitatea unei opoziții anemice, spre a-și face legi pentru sine. Doar pentru sine. A mituit, a dublat asistații social, a omorât orice investiție pentru țară spre a obține susținere populară necondiționată. Partidul ”de blegi” era oricum în buzunarul lui, așa că pe ”ăștia”, oricum îi avea sub betelie. Numai că, ”fricoșii și blegii”, azi câțiva, mâine mai mulți…

Iată că sondajele, chiar de el plătite, prin PSD, îl arată ca politicianul cel mai detestat din România. E sub toți ai lui din partid, poate chiar sub Codrin Ștefănescu, dacă poate fi imaginat așa ceva.

Câțiva politicieni, care văd partidul ca existând și dincolo de dosarul de mâine al lui Dragnea, au decis să-i ceară, políticos, retragerea. O va face, se va retrage! – zice acel găgăuță de care vorbeam mai sus. Măi moacă, Dragnea nu pleacă decât îmbrâncit pe scări de întregul partid. Dacă unul singur îl leagă de jilț cu șnurul izmenelor personale, e în stare să urle, ca Ceaușescu apărat de Marea Adunare Națională, că poporul îl vrea.

Eu nu știu dacă Dragnea are, cum zic chiar  sondajele PSD, șapte sau nouă la sută, susținători. Poate are mai mulți sau, cine știe, mai puțini, că tot a zis azi că e ”pe minus”. Cert e că trage în jos PSD-ul  care a devenit, în tot folclorul, ”Ciuma roșie!”, iar ăia de-i cer amabil sau răspicat plecarea n-au chef să fie dați jos de la jumări din motive de loialitate pentru fiul șefului de post de lângă Alexandria și nici să fie fluierați când ies la o bere cu gagica sau copiii din motive de apartenență la PSDragnea. Unii au izbutit câte ceva și au nevoie de un respect pe care liderul de partid li-l confiscă la modul jegos.

Va fi dat jos, cu votul și rugămintea, în forul conducător, domnul Dragnea? Habar n-am. Cert e că,  nu peste multă vreme, acest politician mai rău decât partidul lui, va ajunge acolo unde-i e locul și CEx-ul va deveni inútil. Dragnea va pleca oricum!
Lucian Avramescu

Parteneri