AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Vîlceanu, despre Ciucă și îndepărtarea lui Heiuș de la ANAF: Gestul premierului, de neînțeles, o lipsă de respect și de cea mai mică grijă pentru colegii din PNL

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a vorbit despre îndepărtarea lui Lucian Heiuș de la șefia ANAF, marți, pe B1 TV, și a spus că „gestul premierului este unul de neînțeles” și arată „lipsă de respect și de cea mai mică grijă pentru colegii” din PNL.

Întrebat despre culisele demisiei lui Lucian Heiuș, fostul secretar general al PNL a afirmat: „Este evident că practic i-a fost pus tot în spatele lui Lucian Heiuș, ceea ce e total nedrept, iar gestul premierului este unul de neînțeles. Este prima dată în istoria României când pentru execuția bugetară este tras la răspundere șeful ANAF. Niciodată, până acum, nu s-a pus problema ca un alt funcționar al Ministerului de Finanțe să răspundă pentru execuția bugetară, numai ministrul, nu”.

„Este clar că bugetul a fost asumat de către ministrul de Finanțe, execuția bugetară este a ministrului de Finanțe, pentru că, pe lângă partea de venituri, ai și parte de cheltuieli, unde ANAF n-are niciun fel de posibilitate de a interveni, și atunci mi s-a părut pur și simplu lipsă de respect și de cea mai mică grijă pentru colegii tăi din PNL, pentru Partidul Național Liberal, care, iată, trebuie să își asume și gaura PSD din buget”, a continuat Dan Vîlceanu, potrivit b1tv.ro.

„În momentul în care premierul a făcut aceste demiteri, și să fim serioși, celelalte demiteri sau demisii sunt mai puțin importante, toată lumea s-a concentrat pe ANAF, în momentul în care Lucian Heiuș a fost forțat să își dea demisia, practic, toată greutatea acestui buget și execuției bugetare, care poartă responsabilitatea ministrului, a trecut către Lucian Heiuș, către PNL. Toți PSD-iștii au ieșit astăzi și au postat pe Facebook cum Lucian Heiuș e de vină. Nu mi-ar fi mare mirarea să ne trezim că nici profesorii nu pot fi plătiți, și nu au bani pentru profesori tot că nu știu ce a făcut Lucian Heiuș”, a mai declarat deputatul PNL.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!