• Home
  • Prima
  • „Vinerea Verde”. Mai mulți miniștri au mers la serviciu pe jos, cu tramvaiul, metroul, mașina electrică sau trotineta

„Vinerea Verde”. Mai mulți miniștri au mers la serviciu pe jos, cu tramvaiul, metroul, mașina electrică sau trotineta

vinerea verde

„Vinerea verde”, sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, este o campanie a Ministerului Mediului, care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, dar și alți membri ai Executivului au lăsat acasă mașinile, venind la serviciu cu mijloacele de transport în comun, trotinete, biciclete sau pe jos.

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu și premierul Florin Cîțu au venit pe jos la birou, în timp ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ales o mașină electrică.

Ministrul Mediului și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu au ales metroul, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, trotineta, iar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și ministrul Cercetării, Ciprian Teleman au mers cu tramvaiul.

Prin proiectul „Vinerea Verde” se vrea ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să renunțe la autoturismul personal în ultima zi lucrătoare a săptămânii.

AMPress

Parteneri