• Home
  • Editoriale
  • Viorico, fii muiere și pleacă acasă de lângă mârlan!

Viorico, fii muiere și pleacă acasă de lângă mârlan!

lucian avramescu 2 4

Poză urâtă, care poate indica discriminare politică și așezarea muierii ”unde-i e locul” – adică la cratiță.

Domnul Dragnea, victoriosul care i-a amuțit și pe cei opt, conform altor socoteli, zece, care i s-au opus, spunea ieri, nu răspicat, ci răstit, că ăia din guvern care nu vorbesc la televizor, care stau muți în fața presei, care fug de întrebări, n-au ce căuta în Guvern. Nu pot să răspund eu – a zis victimizat – la toate! Gata, muții să plece!

A doua zi, fix, Liderul Suprem a ieșit în fața lumii ca un sultan, cu mobila alături a premierului-femeie Dăncilă. Biata femeie, că mi-a fost milă de ea, a fost ținută captivă în decor. Dragnea a vorbit, a vorbit, a vorbit întruna, a răspuns, a indicat, a fost premier, șef de stat, Dumnezeu pe pământ. Ochii femeii-premier îndrăzneau o opoziție – așa mi s-a părut – a privirii, dădea nițel ochii peste cap, părea nemulțumită, în limita unui zâmbet crispat, la ce zicea Baiazid căruia îi datorează promovarea.

Păi, măi Dragnea, că simt nevoia să vorbesc cu tine cum vorbești tu cu ziariștii, ieri cereai să iasă din muțenie guvernanții, să se arate guralivi, iar tu nu ți-ai lăsat premierul, așezat alături ca o cofă goală, să scoată o vorbuliță. E gâscă? N-ai avut încredere că spune ce trebuie? Atunci de ce ai suit-o pe scaunul cel mai înalt al guvernării?

Orice guvernant care nu știe să vorbească presei, trebuie să plece, ai zis răspicat cu o zi în urmă. Păi cum să vorbească un premier pe care tu l-ai făcut din câlți, captiv amărât, cu pumnul tău în gură și cu îngâmfarea ta în ruj și-n amigdale?

Pe nevastă-ta n-ai lăsat-o să vină la nunta fiului comun, pe care i l-ai semănat în burtă. Asta nu ți-e nici nevastă, nici cadână în harem, ci premier al României. Cum dracu să te cred că ești democrat, că te omoară statul paralel, când tu ești paralel cu legea, cu bunul simț, cu demnitatea acestei țări?

PSD nu mai e și, cei mai mulți îi zic PSDragnea. Pe Dăncilă, care poate că nu-i atât de proastă cum zic unii, am văzut-o comunicând cu mímica – doar curajul ăsta l-a avut – că ar vrea să spună și ea ceva, care poate era altceva. De ce n-ai lăsat-o, mă?

I-ai astupat pe toți, domnule Dragnea. Chiar și guralivei Firea i-ai pus dop la orificiul vorbitor. Azi a spus moale că a vrut doar să dialogheze, nu să ceară demisia cuiva. Pe dracu!

Ce le-ai făcut nene, că văd că în curând îi astupi pe toți?
Madam Viorico, dacă ai un pic de demnitate de muiere în matale, dă-i o poșetă în cap mârlanului de alături care te ține captivă și nu te lasă să scoți, macar de ochii lumii și de urechile blegilor de noi, o silabă auzibilă. Iar dacă nu-i dai o poșetă în cap, du-te acasă și lasă-l să vorbească singur, să guverneze singur, să-și dea legi singur, până o căpia! Zău, ieși din cușcă, fiindcă e jenant rău de tot, chiar dacă te-a pus el. Simți că te-a pus de proastă și de supusă? Descoperă-ți demnitatea de femeie și de om, caut-o printre rochii că dai de ea!
Lucian Avramescu

Parteneri