• Home
  • Știri
  • Virgil Popescu: În această noapte începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova

Virgil Popescu: În această noapte începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova

virgil popescu

Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat joi un contract de furnizare a 100 MW energie electrică, iar furnizarea va începe joi noapte, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Hidroelectrica şi Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova – Andrei Spînu, au semnat astăzi un contract de furnizare – 100 MW. În această noapte începe furnizarea de energie electrică, pentru Republica Moldova. Am fost, suntem şi vom fi alături de cetăţenii din Republica Moldova”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

El a subliniat că prin OUG 138/2022, care a fost adoptată miercuri, a fost modificată OUG nr. 119/2022 astfel că „în situaţii excepţionale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranţei în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la preţul de referinţă prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiţii acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova”.

Parteneri