• Home
  • Știri
  • Voiculescu, despre cazul femeii ucise de câini: ASPA trebuie să dea explicaţii clare și să vină cu un plan ca așa ceva să nu se mai repete niciodată

Voiculescu, despre cazul femeii ucise de câini: ASPA trebuie să dea explicaţii clare și să vină cu un plan ca așa ceva să nu se mai repete niciodată

vlad voiculescu 1 1

Vlad Voiculescu se declară şocat de cazul femeii care a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii, în timp ce ieşise la alergat. „ASPA trebuie să dea explicaţii clare şi să vină cu un plan ca aşa ceva să nu se mai repete niciodată”, spune fostul ministru al Sănătății, adăugând că „autorităţile trebuie să ia măsuri dure împotriva proprietarilor care permit câinilor fără stăpân, fără îngrădire, să se aciueze pe terenurile lor”.

„Suntem șocați că în 2023 într-o capitală europeană un cetățean poate fi încă ucis de câini fără stăpân.

ASPA trebuie să dea explicații clare și să vină cu un plan ca așa ceva să nu se mai repete niciodată. În același timp, problema câinilor fără stăpân este una comună București-Ilfov, de altfel locul unde s-a întâmplat tragedia este la câteva sute de metri de teritoriul comunei Chiajna. Știm foarte bine că haite de câini își fac de cap în aceste comune limitrofe și ajung în marginile Bucureștiului periodic. Cerem CJ Ilfov și primarilor din Chiajna, Mogoșoaia și alte localități limitrofe să își facă treaba.

Autoritățile trebuie să ia măsuri dure împotriva proprietarilor care permit câinilor fără stăpân, fără îngrădire, să se aciueze pe terenurile lor. În 2023 ideea că ținem niște câini de pripas care mai ies și latră/mușcă oameni este incompatibilă cu civilizația.

Dacă e nevoie de legi noi pentru asta, vom lucra la ele”, a scris Voiculescu, pe pagina de facebook.

Parteneri