Vrei să plătești mai puțin pentru căldură? Folosește peleții

peletiidinlemn

Dat fiind faptul că sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar temperaturile au scăzut mult în ultima perioadă, am decis ca în acest articol să vorbim despre o metodă de încălzire ce presupune costuri mult mai mici: folosirea peleților.

Tot mai multe sisteme de încălzire folosesc peleții pentru a oferi atât de importantul confort termic, iar asta deoarece a crescut cererea foarte mult. Și tu ar trebui să folosești peleții pentru a obține confort termic, iar asta deoarece în acest fel vei plăti mai puțin. Despre peleții folosiți pe post de combustibil solid în modele de centrale termice pe peleti ne propunem să vorbim și noi în acest articol. 

Peleții îți asigură costuri mai accesibile pentru confortul termic

Dacă nu ești convins că ar trebui să renunți la atât de confortabilele resurse, precum sunt gazul și electricitatea, folosite pentru încălzire până acum, gândește-te doar că facturile de iarna aceasta pot însuma valori de ordinul miilor de lei. Sună bine? Probabil că nu.

Chiar dacă și combustibilii solizi s-au scumpi în ultimii ani, aceștia au rămas totuși suficient de accesibili astfel încât astăzi să poată fi priviți ca pe o alternativă grozavă.

Iar dintre toate tipurile de combustibil solid, peleții se fac remarcați cu cel mai accesibil preț. Prin urmare, dacă îți dorești ca resursa folosită pentru confort termic să fie cât mai ieftină cu putință, atunci peleții ar putea reprezenta alegerea ideală.

Dacă tot nu te-am convins că merită să alegi peleții pentru a avea parte de confort termic, atunci ar mai trebui să ai în vedere și următoarele beneficii pe care acest tip de combustibil le oferă:

  • Este un tip de combustibil ecologic, așa că dacă poluarea reprezintă un subiect care te preocupă, poți utiliza peleții fără griji, deoarece știi că nu faci nici un rău;
  • Peleții nu susțin defrișările. Asta din simplul fapt că sunt realizați din deșeuri lemnoase, drept urmare nu sunt tăiați copaci pentru producerea peleților pe care îi folosești pentru încălzire;
  • Lasă puțină cenușă. Dacă te sperie ideea că după fiecare folosire a sistemului de încălzire va trebui să îndepărtezi cenușa, atunci ar trebui să scapi de această grijă. În cazul peleților, cantitatea de cenușă rezultată în urma arderii lemnului este infimă;
  • Atât timp cât alegi un sistem de încălzire de bună calitate, alimentarea acestuia poate fi automatizată în așa fel încât să fie cât mai puțin necesară intervenția ta. 

Ai, așadar, 4 motive în plus pentru a investi în achiziționarea unui sistem de încălzire care arde peleți pentru a-ți oferi confort termic. Atât timp cât vei intra pe centrale-pellet.ro pentru a cumpăra un sistem de încălzire Kenda, cel mai probabil că vei descoperi numeroase alte avantaje ce te vor convinge că ai luat o decizie înțeleaptă.

Parteneri