• Home
  • Articole sponsorizate
  • Vrei un living modern, clasic sau contemporan? Iată cum să alegi canapeaua potrivită pentru fiecare în parte!

Vrei un living modern, clasic sau contemporan? Iată cum să alegi canapeaua potrivită pentru fiecare în parte!

Vrei un living modern clasic sau contemporan Iata cum sa alegi canapeaua potrivita pentru fiecare in parte

Stilul pentru care optezi în ceea ce privește designul interior este mai important decât crezi, tocmai datorită faptului că el reprezintă esența unei locuințe. Fie că este vorba despre un apartament sau despre o casă, continuitatea trebuie să existe și să fie prezentă în fiecare dintre încăperi. 

Printre cele mai des întâlnite stiluri, în funcție de care numeroase persoane optează să își amenajeze locuința, se pot enumera cel modern, cel clasic și cel contemporan. Tocmai datorită acestui lucru, vei afla, în continuare, cum să alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău, camera în care petreci cel mai mult timp, mai ales în weekend. 

Fiind vorba despre cea mai importantă piesă de mobilier, care poate influența mai mult decât crezi aspectul general al livingului, înarmează-te cu răbdare și alege modelul care să se integreze perfect. 

Iată ce canapea să alegi dacă ai un living modern, clasic sau contemporan!

  • Living modern

În cazul în care ai decis să mergi pe un design interior modern, trebuie să știi că alegerea pieselor de mobilier este destul de ușoară, specificul acestuia fiind bazat pe elemente cât mai simple, monocrome, fără prea multe decorațiuni. Atunci când vine vorba despre canapeaua ideală pentru un astfel de decor, poți opta pentru două variante. 

Poți alege fie un produs monocromatic, fie unul în două culori, însă este important să iei în considerare faptul că nu trebuie să încarci foarte mult decorul cu canapeaua. Dacă ești adeptul primului model, atunci ar trebui să optezi pentru unul fără picioare sau cu unele cât mai puțin vizibile și cu perne într-o nuanță mai specială, care să fie pata de culoare din living. 

  • Living clasic 

Decorul clasic este mai simplu și ușor elegant. Lemnul, pielea sau catifeaua sunt trei elemente care ar trebui să se regăsească în canapeaua pe care o alegi. Detaliile din tapițerie și inserțiile fine sunt și ele specifice acestui stil. 

În funcție de celelalte piese de mobilier din încăpere, dar și de culorile pentru care ai optat, trebuie să alegi un design de canapea cât mai potrivit, care să se integreze perfect.

  • Living contemporan 

Decorul contemporan nu are limite bine stabilite, iar anumite elemente specifice lui pot fi folosite și în cazul celui modern. Însă, dacă vrei câteva informații despre canapelele de acest gen, trebuie să știi că acestea au picioare mai înalte, fie din lemn, fie din oțel, iar când vine vorba despre culori, au nuanțe neutre sau, dimpotrivă, unele ușor îndrăznețe, precum verde, portocaliu sau albastru. 

Desigur, trebuie să ții cont și de paleta cromatică pentru care ai optat când ai ales mobilierul și celelalte piese decorative, pe care le vei amplasa în încăpere. 

Așadar, acum că ai aflat câteva detalii relevante despre cum să alegi o canapea care să se potrivească perfect cu designul interior pentru care ai optat, ține cont de cele prezentate în acest articol și fă alegerea potrivită. Tu ce decor ai ales pentru locuința ta?

Sursa foto: shutterstock.com 

Parteneri