Weekend cu ninsori în România. Vezi când sosește valul de aer arctic

Vremea se schimbă în acest weekend de la o zi la alta și chiar de la o oră la alta. Până sâmbătă va fi cald. Apoi temperaturile scad continuu şi va ninge în multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti.
Masa de aer extrem de rece din zona Polului Nord, va coborî treptat şi va cuprinde cea mai mare parte a Europei, inclusiv România. Spre mijlocul săptămânii viitoare acest val de aer arctic se va apropia chiar de ţărmul nordic al Mării Mediterane. Asta înseamnă că vremea se va răci rapid în majoritatea ţărilor de pe continent, iar ploile se vor transforma în ninsori.
La noi, temperaturile vor scădea cu 20 de grade Celsius în decursul a 48 de ore, practic de sâmbătă după-amiază, până luni după-amiază. Dacă luăm ca exemplu Capitala, prima zi de weekend va fi cea mai caldă din această săptămână. La prânz vor fi în jur de 19..20 de grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea continuu, vor ajunge la 5..6 grade duminică la amiază. Temperaturile vor coborî până la minus 4 grade luni dimineaţă, şi la prânz va fi cel mult un grad Celsius.