AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Zaharova îl acuză pe Ciolacu de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”

 Foto – Shutterstock

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, îl acuză pe Marcel Ciolacu de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”, după declarațiile făcute de premier la Digi24, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, relatează agenţia oficială TASS, potrivit digi24.ro.

„Atragem atenţia asupra faptului că astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chişinăului oficial”, a subliniat reprezentanta Ministerului rus de Externe în cadrul unui briefing de presă susţinut joi, citată de News.ro.

„Facem această evaluare acum şi vom continua să o facem. Dar această evaluare trebuie să fie făcută de toată lumea. Atât de state, care sunt organizate în cadrul unor linii naţionale şi care îşi protejează reprezentanţii etniilor în întreaga lume, cât şi de organizaţiile internaţionale, cărora comunitatea internaţională le alocă bani doar pentru a-şi îndeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reîncarnarea nazismului, fascismului şi a oricăror alte practici odioase”, a comentat Zaharova.

Declaraţiile oficialului de la MAE rus vin după ce reprezentanţii blocului politic „Victorie”, controlat de oligarhul fugar Ilan Şor şi format la Moscova, au organizat în urmă cu o săptămâmă un protest în faţa Ambasadei României la Chişinău faţă de declaraţia premierului Marcel Ciolacu potrivit căreia „nu există moldoveni, ci doar români”.

 

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!