Zămislirea Sfintei Fecioare Maria, sărbătorită cu credință de credincioșii romano-catolici și cei ortodocși

Zilele de 8 și 9 decembrie sunt importante pentru toți creștinii. În vreme ce, pe 8 decembrie, credincioșii romano-catolici sărbătoresc Neprihănita Zămislire, în data de 9, ortodocșii celebrează Zămislirea Sfintei Fecioare Maria.

Potrivit scrierilor religioase, Ioachim avea sânge împărătesc. Se trăgea din neamul lui David și al lui Iuda. Iar Ana, după spusele cărților sfinte, se pare că ar fi fost mătușa pe linie maternă a Sfântului Ioan Botezătorul. Amândoi erau credincioși și milostivi. Așa se face că toată agoniseala lor era împărțită în trei părți. Una era dedicată templului. Alta săracilor și ultima pentru necesitățile familiei. Cu toate astea, lumea acelor vremuri îi disprețuia pentru faptul că nu aveau copii. Și erau priviți ca fiind blestemați de divinitate. Dar, Ioachim nu apleca urechea la gura lumii. Și nici nu și-a părăsit soția pentru alta fertilă, cum se făcea pe atunci. El s-a retras în pustiu, pentru post și rugăciune, pentru ca Dumnezeu să-i binecuvânteze cu darul de a fi părinți. Pe de altă parte, Ana vărsa lacrimi amare, rugându-se neîncetat.

Cum s-a produs Zămislirea Sfintei Fecioare
Într-o zi, adică cea pe care o sărbătorim acum, un înger (Arhanghelul Gavriil, potrivit Evangheliei după Luca) a venit și i-a spus lui Ioachim să meargă acasă la soția lui căci, de această dată, iubirea lor va rodi, iar „pântecele ei va prinde prunc”.

Distribuie prietenilor

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro