• Home
  • Prima
  • Zegrean: Politicienii noștri nu sunt dispuși să renunțe la mandat nici măcar o oră. Nu se vor retrage de la guvernare cei de la USR

Zegrean: Politicienii noștri nu sunt dispuși să renunțe la mandat nici măcar o oră. Nu se vor retrage de la guvernare cei de la USR

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a declarat joi că șansele de a ajunge la alegeri anticipate sunt nule, având în vedere că parlamentarii nu sunt dispuși să renunțe așa de ușor la mandate

“Ar fi posibil un guvern minoritar PNL. Vreo doi ani Guvernul Tăriceanu a fost susținut din umbră de PSD, dar sigur nu cred că încă este cazul. Vorbim prea devreme, facem supoziții. Eu nu cred că se vor retrage de la guvernare și nici că vor fi dați afară de la guvernare cei de la USR.
Astea sunt metode dâmbovițene de a obine ce n-ai reușit să obții la negocieri, mai strângi un pic șurubul, mai faci un pic scandal, ameninți că pleci, că te retragi. Văd că de data asta au de-a face cu un prim-ministru care nu prea are simțul umorului și le-a spus, nu vreți, plecați! Cred că este o atitudine corectă. Este Guvernul Cîțu. Prim-ministrul răspunde de ce se întâmplă acolo. Sigur că și miniștri sunt solidari răspunzători dar știți foarte bine că la ședințele de guvern hotărârile nu se iau prin vot este voința unanimă sau voința prim-ministrului.
Aici lucrurile sunt mai complicate pentru că trebuiau avizate de Ministerul Justiției. Dar ministrul nu poate să refuze semnătura fără să plece. Ori pleacă, ori dacă refuză și nu pleacă se întâmplă ce s-a întâmplat aseară. Asta e regula costituțională. A mai trecut România prin situații din acestea în ultimii 30 de ani”, a spus Augustin Zegrean, pentru B1 Tv.

Acesta a preciat că cei de la USR PLUS nu se așteptau ca premierul să îl remanieze pe ministrul Justiției Stelian Ion și că au încercat să forțeze coaliția pentru a obține concesii:

“Se așteptau să negocieze, să cadă la un compromis, dar nu așa se face politică, de aceea am ajuns în situația asta, pentru că au tot negociat și au tot lăsat ca să rămână la putere. Nu așa se face politică într-o țară ca a noastră în care lipsește tot.
În țara asta nu vom avea alegeri anticipate niciodată pentru că politicienii noștri nu sunt dispuși să renunțe la mandat nici mîcar o oră, dar la 2-3 ani cum este acuma. Se vor înțelege. Chiar dacă vom ajunge la un Guvern minoritar vom merge cu guvern minoritar până în anul 2024”.

Mai mult aici

Parteneri