• Home
  • Prima
  • Zelenski: 50 de zile de apărare reprezintă o realizare. Ucraina a devenit un erou pentru toată lumea liberă

Zelenski: 50 de zile de apărare reprezintă o realizare. Ucraina a devenit un erou pentru toată lumea liberă

zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Ucraina a rezistat deja 50 de zile invaziei ruse, iar „50 de zile de apărare reprezintă o realizare”, una a milioane de ucraineni. El a menţionat că în această perioadă a văzut mulţi lideri ai lumii într-un mod diferit, „politicieni care se comportau ca şi cum nu ar avea nicio putere”, dar şi generozitatea celor care nu sunt bogaţi ei înşişi. Zelenski a adăugat că toate acestea sunt suplimentare însă faţă de felul în care poporul ucrainean îşi apără ţara, menţionându-i, între alţii, pe cei „care au arătat că navele ruseşti pot merge… doar la fund”.

„Oameni de neînvins ai celei mai curajoase ţări! Am rezistat deja 50 de zile. 50 de zile de invazie rusă, deşi ocupanţii ne dădeau maxim cinci. Aşa de bine «ne cunosc» ei. Aşa sunt ei «prieteni cu realitatea». Rusia nu a început războiul împotriva Ucrainei pe 24 februarie. Trupele ruseşti au venit în 2014. Ne-au capturat Crimeea. Au transformat-o într-o mare bază militară. Au făcut ca Marea Neagră şi Marea Azov să fie cele mai periculoase mări de pe planetă. Au pornit un război groaznic, absolut cinic în Donbasul nostru. Ne omoară oamenii de opt ani. 14 mii au fost ucişi în acest timp. Cum a răspuns lumea la asta? Întrebarea a rămas retorică. Dar de asta au decis că îşi permit un război la scară largă”, a afirmat Zelenski, în cel mai recent mesaj al său, postat pe Facebook în noaptea de joi spre vineri, potrivit news.ro.

El a adăugat că unii încă dezbat severitatea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse.

„Dar ce mai este de discutat când trupele ruse repetă deja pe pământul nostru ceea ce Europa a văzut doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?”, a continuat Zelenski.

Potrivit preşedintelui ucrainean, în cele 50 de zile de invazie, ruşii au arătat că principala lor ţintă este Donbas, regiune pe care vor să o distrugă: „Trupele ruse distrug regiunile Lugansk şi Doneţk ca şi cum ar vrea ca doar pietrele să rămână. Şi să nu mai rămână deloc oameni”.

Mai mult aici

Parteneri