• Home
  • Știri
  • Zelenski: Dacă nu ne dați rapid arme, urmează Moldova

Zelenski: Dacă nu ne dați rapid arme, urmează Moldova

zelenski 1

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, că una din posibilele consecințe ale întârzierii livrării de arme Ucrainei ar putea fi o invazie a Rusiei în Moldova, informează The Guardian, potrivit digi24.ro.

Pentagonul a anunțat atribuirea unui contract în valoare de un miliard de dolari pentru creșterea producției muniției de artilerie de calibru 155 mm, intens folosită de armata ucraineană în războiul cu Rusia.

Președintele Zelenski a insistat că este vital ca Ucraina să primească rapid mai multe arme în războiul împotriva Rusiei. Liderul de la Kiev susţine că, în timp ce Occidentul încă negociază livrări de tancuri, Kremlinul caută modalităţi de a „strangula” Republica Moldova.

De asemenea, Zelenski a spus că Belarusul ar face o „greșeală de proporții istorice” dacă armata regimului condus de dictatorul Aleksandr Lukașenko s-ar alătura forțelor ruse în războiul din Ucraina.

Statul major al armatei ucrainene a anunțat sâmbătă că militarii Kievului au reușit să respingă peste 20 de atacuri ale armatei ruse în regiunile Donețk, Luhansk și Harkiv, informează Kyiv Independent.

Concomitent, artileria ucraineană a reușit să lovească „trei baze temporare” ale trupelor ruse și au distrus un sistem antiaerian rusesc S-300 al Moscovei. Trupele ucrainene au mai reușit, în ultimele 24 de ore, să doboare șase drone rusești.

Parteneri