AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Zelenski, la un pas să fie asasinat chiar de oamenii săi. Ofițeri de securitate din echipa lui au complotat cu Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost la un pas să fie asasinat chiar de oamenii lui. Serviciile secrete din Ucraina au descoperit că doi ofițeri de securitate au fost cooptați de serviciile speciale din Rusia și ar fi divulgat informații prețioase, cum ar fi rutele liderului de la Kiev, notează digi24.ro.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: „Potrivit The times, ofițerii de informații de la Kiev au monitorizat acțiunile celor doi colonei din serviciul de securitate ucrainean. Așa au aflat că primul colonel era recrutat și infiltrat în Ucraina încă din anul 2014 și ulterior a luat sub aripa lui și un alt coleg. Planul celor doi era să îl ucidă pe președintele Zelenski și pe șeful spionajului ucrainean și chiar ar fi pus la cale asasinatul.

Și-ar fi cumpărat drone kamikaze și mine antipersonal. Știau de drumurile pe care urmau să le facă cei doi lideri iar în telefoanele lor s-au găsit traseele pe care urmau să le facă. După ce au avut dovada trădării celor doi, ofițerii ucraineni i-au arestat. Au făcut percheziții la ei acasă după care i-au audiat încercând să afle ce știu dar și ce informații ar fi trimis rușilor. Așa au aflat că primeau lunar de la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei câte trei mii de dolari în schimbul informațiilor din interiorul serviciilor ucrainene.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!