• Home
  • Prima
  • Zelenski: Ţările vestice au anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Arată spectaculos, dar nu e de ajuns

Zelenski: Ţările vestice au anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Arată spectaculos, dar nu e de ajuns

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, referitor la noul pachet de sancţiuni la adresa Rusiei, că „acest pachet arată spectaculos, dar nu e de ajuns”, şi că „poate fi cu greu considerat proporţional cu răul pe care lumea l-a văzut la Bucea”.

El îi critică pe politicienii care „încă nu pot să decidă” cum să limiteze comerţul cu petrol din Rusia.
„Dacă nu sunteţi în stare, nu ar fi trebuit să vă începeţi activitatea politică”, consideră el.

„Ne pregătim pentru o nouă reducere a potenţialului militar al Rusiei. Trupe şi echipamente. Vom lupta şi nu ne vom retrage. Vom căuta orice opţiune posibilă pentru a ne apăra până când Rusia va începe să discute serios despre pace”, adaugă Zelenski, citat de News.ro., potrivit g4media.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul video publicat în noaptea de miercuri spre joi, că atitudinea faţă de Rusia se schimbă în sfârşit în lume, după ceea ce lumea a văzut la Bucea când trupele ruseşti s-au retras.
„Bărbaţii şi femeile ucraineni ucişi la Bucea, la Irpin şi în alte oraşe în care au intrat trupele ruseşti reprezintă ultimul argument. Ultimul argument pentru fiecare cetăţean al Rusiei să decidă dacă este pentru război sau pentru pace. Dacă sunteţi pentru război, atunci veţi fi pentru totdeauna, până la sfârşitul vieţii, paria şi în final veţi pierde totul. Dacă sunteţi pentru pace, dacă simţiţi măcar un pic de ruşine pentru ceea ce trupele ruseşti fac în Ucraina, acum este un moment-cheie pentru astfel de cetăţeni ai Rusiei: trebuie să cereţi – exact, să cereţi – încetarea războiului. E mai bine ca acum, cerând pace, să pierdeţi ceva, să vă confruntaţi cumva cu maşina de represalii a Rusiei, decât să fiţi egali cu naziştii pentru tot restul vieţii”, a îndemnat el.

Parteneri