• Home
  • Știri
  • Ziua Eroilor, omagiu însuflețit, la Sângeru

Ziua Eroilor, omagiu însuflețit, la Sângeru

ziua eroilor sangeru 1

Joi, în ziua Înălțării Fiului lui Dumnezeu la Cer, eroii neamului românesc au fost cinstiți spre neuitare, la Sângeru. Preoții parohi Mădălin Moșneanu și Nicolae Dedu, conducerea școlii și personalități culturale ale așezării, primarul comunei, au adus, fiecare în felul său, un pios omagiu celor care au contribuit cu propria viață la întregirea României. Pomenirea fiecărui nume, prin glasul unuia dintre parohi, de pe monumentul cu vultur, a fost momentul care a adus în urmași emoția cea mai profundă, fiindcă acei oameni chiar au murit pentru țară.

Slujba religioasă, depunerea de coroane de flori și cântecele glăsuite de vocile elevilor de la Școala din Sângeru, s-au completat într-o frumoasă rugăciune a comunității, menită comemorării adevăraților eroi ai acestui neam.
Dubla semnificație a zilei este sărbătorită, an de an, în localitate, spre păstrarea tradițiilor, care se lasă încet-încet pierdute, într-o lume absorbită de kitsch și artificial. Astfel de acțiuni arată că satul a fost, este și va fi locul în care s-au clădit elementele durabile și indestructibile ale neamului românesc.

Ca de fiecare dată, biserica sângereană a invitat participanții, de la mic, la mare, la un praznic de pomenire a eroilor nemuritori.
Hristos s-a Înălțat! Dumnezeu să-i odihnească pe înaintașii noștri din Sângeru, și din țara întreagă!
Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri