„Ziua fără autoturisme” în Capitală. Circulația auto ar putea fi interzisă în București pe 22 septembrie

Atenţie, şoferi! Pe 22 septembrie, circulaţia maşinilor în Capitală ar putea fi interzisă. Dacă e vorba despre câteva străzi sau întregul oraş, va fi stabilit în funcție de votul din şedinţa de Consiliu General din această săptămână. Proiectul se înscrie în ‘Săptămâna Europeană a Mobilităţii’, ce are loc în fiecare an, scrie stiri.tvr.ro

22 septembrie este într-o sâmbătă. Este ziua în care, potrivit proiectului de lege, în intervalul 10.00 – 18.00 ar urma să fie interzisă atât circulația vehiculelor cu motor cât și a celor electrice cu 2, 3 sau 4 roți. Asta propune Tudor Simionescu, reprezentantul ALDE în Consiliul General.

De la regulă vor fi exceptate ambulanțele, mașinile de pompieri, Poliție și Jandarmerie, precum și cele ale instituțiilor publice aflate în misiune.
De asemenea, autovehiculele de transport în comun sau de utilitate publică vor putea circula cu maximum 30 de km pe oră.
În ceea ce privește perimetrul vizat, acesta ar urma să fie stabilit de către reprezentanții Primăriei împreună cu specialiștii din Ministerul Mediului.

Distribuie prietenilor

Inițiativa dorește să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite bucureștenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.
Anul trecut, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, 2500 de orașe din 50 de țări au organizat „Ziua fără Autoturisme”.
Proiectul va fi pus în aplicare dacă va fi votat de consilierii generali în ședința care va avea loc joi.