• Home
  • Știri
  • Ziua Limbii Române. Şedinţă festivă comună a Academiei Române şi a Academiei de Ştiinţe a Moldovei

Ziua Limbii Române. Şedinţă festivă comună a Academiei Române şi a Academiei de Ştiinţe a Moldovei

ziua limbii 1

Pentru a atrage atenţia asupra importanţei păstrării calităţii limbii române şi pentru a-i sprijini pe românii din afara graniţelor să-şi păstreze cultura şi identitatea naţională, ziua de 31 august a fost proclamată, prin legea 53/2013, drept Ziua Limbii Române.

Ziua Limbii Române este marcată de autorităţi şi instituţiile publice, de reprezentanţele diplomatice, institutele culturale ale României şi de instituţiile româneşti din străinătate prin organizarea de programe şi evenimente cultural-educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate limbii române.

Între 30 august şi 4 septembrie 2016, Ziua Limbii Române a fost marcată şi în comunităţile de români din Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova printr-o serie de evenimente culturale.

Manifestările naţionale şi cele internaţionale îşi propun să-i unească în Ziua Limbii Române pe cei care vorbesc şi simt româneşte şi dau ocazia de a ne reaminti că limba română este patria mea şi că limba noastră-i o comoară. Tot în 31 august, Republica Moldova marchează sărbătoarea similară Limba Noastră, celebrată din 1990.

Academia Română va celebra Ziua Limbii Române în cadrul unei sesiuni comune cu Academia de Ştiinţe a Moldovei, organizată de la ora 11.00, în Aula forului român. Evenimentul va fi deschis de preşedinţii celor două instituţii – Ioan-Aurel Pop şi Ion Tighineanu – şi se va desfăşura în format mixt, putând fi urmărit pe platforma Zoom, a anunţat Academia Română, într-o postare pe Facebook.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri