Nu contează cât de bogată sau inteligentă te consideri. Felul în care tratezi oamenii spune tot

Poarta-te mai bine cu oamenii din jurul tau. Cum poti face asta? Lasandu-te ghidata de aceste lectii minunate:

Cand vine vorba de a trata oamenii mai bine, trebuie sa retinem ca nu este vorba doar despre ei, ci si despre relatia pe care o ai cu tine, care ofera o reflectare a actiunii sau inactiunii tale in comportament, scrie kudika.ro.

Poarta-te mai bine cu oamenii din jurul tau. Cum poti face asta? Lasandu-te ghidata de aceste lectii minunate:

Distribuie prietenilor

1. Accepta oamenii din jurul tau fara sa ii judeci

O persoana nu este definita de trecutul ei. Nu te concentra asupra lucrurilor care s-au intamplat. Concentreaza-te asupra momentului prezent, asupra modului in care poti ajuta acea persoana sa se accepte, sa se inteleaga mai bine, sa aprecieze cine este si sa isi arate respectul pentru momentul prezent. Asculta cu adevarat. Fa un efort pentru a intelege limbajul corpului asa cum intelegi cuvintele pe care le rosteste. Nu judeca si invata sa accepti fara sa iti doresti sa schimbi ceva.

Permite-le oamenilor sa se simta confortabil in pielea lor. Imbratiseaza-i pentru ceea ce sunt (asa cum sunt).

2. Iubeste cu adevarat

Iubirea este o emotie conditionata care depinde de sentimentele comune dintre doua persoane – fie in prietenie, relatii sau familie. Cand iubesti pe cineva, stabilesti o legatura emotionala intre tine si aceasta persoana. Grija pentru cineva este un adevarat dar, provine dintr-o inima frumoasa si pura, insa apare cu munca grea. Aceasta grija merita intotdeauna efortul.

Iubirea nu inseamna sa incerci sa fii perfect in fata celui de langa tine, ci inseamna si recunoasterea greselilor, acceptarea lor si depunerea de eforturi pentru rezolvarea problemelor.

3. Iarta persoanele care te-au ranit

Multi spun ca oamenii care te ranesc sunt cei de care iti pasa cel mai mult. Nu trai cu inversunare. Nu iti forta inima sa urasca daca stii ca acest sentiment nu aduce nimic bun in viata ta. Invata sa ierti – si nu doar din cuvinte, ci direct din suflet.

Viata este prea scurta pentru a cauta razbunare si a trai in durere.

4. Ai grija de aceste persoane cand au lupte interioare

Nu le hrani luptele interioare. Invata cand sa te retragi. Invata cand sa fii persoana care le poate ajuta. Toata lumea are batalii, fiecare persoana este o lucrare in desfasurare. Pana si viata este intotdeauna o lucrare in desfasurare pentru ca viata este o calatorie. Schimbarea este singura constanta. Imbratiseaza imperfectiunile unei persoane ca fiind frumusetea si iubirea pe care aceasta le poate oferi.

Fie ca ne schimbam in moduri mari sau mici, exista intotdeauna o oportunitate de crestere, de dezvoltare. Asculta de ce au nevoie persoanele din jurul tau. Intreaba-le cum le poti ajuta. Alege sa fii buna cu ele, alege sa ai rabdare, alege sa ai grija de sufletul lor atunci cand ele nu mai pot.

Nimeni nu va fi vreodata perfect… si daca ar fi, ar fi atat de plictisitor.

Orice relatie pe care o ai in aceasta viata iti va da de lucru, dar cei care au grija de tine asa cum si tu ai grija de ei in momentele dificile vor merita intotdeauna atentia ta.

Sursa – Secretele.com