• Home
  • Prima
  • Pro România şi ALDE nu vor candidat comun cu PSD. Negocierile au eșuat

Pro România şi ALDE nu vor candidat comun cu PSD. Negocierile au eșuat

dancila turneu 1

Negocierile purtate de premierul Viorica Dăncilă cu liderii ALDE şi Pro România, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Victor Ponta, nu au dat roade pentru PSD, fiecare dintre formaţiuni fiind decisă să vină cu propriul candidat pentru prezidenţialele din toamnă, cu toate că se vehicula ideea unui candidat comun.

Dintre cei trei, fostul premier Victor Ponta a fost cel care a rupt tăcerea în ceea ce priveşte discuţiile cu Dăncilă. „Am insistat doar pe obiectivul principal al Pro Romania – o schimbare radicală faţă de tot ceea ce s-a întâmplat din ianuarie 2017 şi până în 27 mai 2019: asigurarea unei guvernări eficiente şi a unor reforme adevarate în domeniul administraţiei publice, al economiei şi finanţelor, educaţie, sănătate, mediu şamd. Evident că nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborări politice (asemenea decizii pot fi luate doar de către echipa Pro România)“, a scris pe Facebook Victor Ponta.

De altfel, unul dintre vicepreşedinţii formaţiunii, Ioana Petrescu, a vorbit tot luni despre necesitatea ca Pro România să aibă propriul candidat

Tăriceanu ar vrea el susţinerea PSD. Surse politice au precizat pentru „Adevărul“ că nu s-a ajuns la o înţelegere, Tăriceanu fiind convins că el trebuie să candideze la prezidenţiale. De altfel, această candidatură e văzută în ALDE drept o posibilitate de revigorare a partidului înainte de locale şi parlamentare, după eşecul de la europarlamentare.

Tăriceanu i-a anunţat pe cei din PSD că partidul pe care îl conduce nu va ieşi de la guvernare, cu toate că nu există un consens pentru susţinerea sa.

Dăncilă rămâne favorita PSD pentru prezidenţiale, iar lupta internă continuă mai ales cu Gabriela Firea care, conform unor surse AMPress, chiar dacă pierde războiul  cu Dăncilă, va candida ca independentă, pe modelul Sorin Oprescu.

Citeste mai mult: adev.ro/pv1x3u

Parteneri