Lui Ştefan Popa Popa’s i se retrage titlul de cetăţean de onoare al Craiovei. El i-a numit ”ciurucuri” pe…

Ştefan Popa Popa’s nu va mai fi cetăţean de onoare al Craiovei. Consilierii locali ai municipiului Craiova au iniţiat un proiect de hotărâre privind retragerea titlului de „Cetăţean de Onoare“ acordat în 2005 lui Ştefan Popa Popa’s, artist plastic caricaturist.

Proiectul va fi introdus peste ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi şi va fi supus votului Consiliului Local.

Celebru pentru caricaturile sale în viteză, Ştefan Popa Popa’s a făcut, recent, unele afirmaţii care au inflamat autorităţile  din Bănie.

Distribuie prietenilor

Invitat la un post local de televiziune din Timişoara, Popa’s a spus că orașul de pe Bega „a fost invadat de olteni, care au stricat echilibrul cultural“, numindu-i pe olteni „ciurucuri“.

„Întrucât pe parcursul unei emisiuni televizate domnul Ştefan Popa Popa’s a făcut afirmaţii cu caracter defăimător la adresa locuitorilor regiunii Oltenia şi, în mod implicit, a locuitorilor municipiului Craiova, potrivit prevederilor Regulamentului pentru acordarea titlului de «Cetăţean de Onoare» sunt întrunite condiţiile de retragere a acestui titlu şi pierderea drepturilor conferite de acest act de autoritate“, se specifică în proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii din partea PSD.
Declaraţiile lui Ştefan Popa Popa’s au fost considerate denigratoare şi de către primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Acesta a anunţat că susţine proiectul de hotărâre iniţiat de consilieri.

Mai mult de Gazeta de Sud.ro