• Home
  • Prima
  • Noul ministru de Interne o întoarce scurt: 10 august nu mai e eveniment nefericit, ci tentativă de lovitură de stat

Noul ministru de Interne o întoarce scurt: 10 august nu mai e eveniment nefericit, ci tentativă de lovitură de stat

nicolae moga 1

Într-un interval de câteva ore, noul ministru de Interne și-a schimbat părerea despre 10 august 2018. Joi dimineață, la prima sa întâlnire cu jurnaliștii, a declarat că ce s-a întâmplat atunci a fost „un eveniment nefericit”. După-amiază, în vizită la sediul Jandarmeriei, Nicolae Moga a adoptat teoria loviturii de stat pe care ar fi pus-o la cale protestatarii.

„Orice instituție este protejată de lege, mai ales Guvernul României, este instituție fundamentală a statului român. Cine va îndrăzni vreodată să forțeze sau să aibă vreun gând necurat, înseamnă că poate să fie și tentativă de lovitură de stat”, a declarat Nicolae Moga.

Această variantă a fost lansată de Liviu Dragnea imediat după violențele de la mitingul diasporei de anul trecut și a fost puternic susținută de fostul ministru de interne, Carmen Dan. A fost reluată de premierul Viorica Dăncilă, acum două zile, în direct la Digi24, srie Știripesurse.ro.

”Imediat după revoluție, orice protest anti FSN a fost catalogat ca tentativă de lovitură de stat a forțelor reacționare care vor să pună mâna pe avuția poporului. Numai că avuția poporului a fost preluată de cei care au pretins și pretind că o apără” comentează Lucian Avramescu, scriitor care nu se mai arată surprins de nimic. ”Viorica Dăncilă seamănă din ce în ce mai izbitor cu Liviu Dragnea, de la care a luat tot, mai puțin nădragii. De ce l-ar ține mai mult de un ceas mimarea penitenței și democrației pe ministrul nou de Interne care i-a scos rochia doamnei Dan și i-a eliminat rujul, că în rest e ea, iar ea era cuvântul lui Dragnea. Și în Biblie, la început a fost cuvântul.  Numai că acolo cuvântul era Dumnezeu. Aici dumnezeii sunt trecători, dar apucă să fie despotici și să facă uriașe averi în timp scurt”, mai spune, cu ironie amară, poetul.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri