AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Visezi că îți cad dinții? Iată semnificația viselor

 

Se spune că dacă visezi că îți pierzi dinții suferi de anxietate. Acest vis este foarte comun și pare a fi legat de problemele pe care persoană le are în viața reală. În general, visele în care îți cad dinții sunt un simbol al anxietății, al unui compromis, al unei schimbări radicale sau al unui nou început. Analizat pe larg de specialiști, primele dovezi ale unor astfel de vise datând din secolul al doilea.

Visele în care își cad dinții sunt un simbol al anxietății
Potrivit unor studii privind interpretarea viselor, acestea simbolizează o stare anxioasă sau depresivă. Dacă visezi că îți pierzi dantura, este posibil să simți că ești neajutorat sau că pierzi controlul asupra propriei vieți. În analiză Pierderea danturii în vise – O investigație empirică, din revista Psychological reports, sunt comparate profilurile de personalitate ale persoanelor care au des vise în care le cad dinții cu cei care visează că zboară. Conform datelor din articol, cei care visează în mod recurent că își pierd dantura, sunt mult mai anxioși și depresivi, au un ego mai slab și sunt mai nemulțumiți de propria viață.

 Moarte și teamă de bătrânețe
Până la sfârșitul secolului 20, se credea că un asemenea vis prevestește moartea unei persoane dragi. Mai recent, această interpretare a fost înlocuită de una cu simbolism mai puternic: teama de bătrânețe. Ideea de moarte este încă prezentă, dar interpretarea se concentrează mai mult pe frica de propria mortalitate și lipsă de control asupra procesului de îmbătrânire.

Mai  mult pe BZI.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!