DOLIU ÎN 2019, ANUL DECESELOR MULTOR PERSONALITĂȚI! VEZI CE VEDETE NE-AU PĂRĂSIT!

 

Anul 2019 a marcat pierderi însemnate pentru cultura românească.

Scriitori, oameni de teatru și film, cântăreți, compozitori.

Distribuie prietenilor

Pe 5 ianuarie, Emil Brumaru, cel care i-a imaginat pe Julien Ospitalierul și pe Detectivul Arthur sau Submarinul erotic, a încetat din viață la 80 de ani. Ulterior, George Stanca, a murit la 71 de ani, pe 4 februarie.

Pe 22 martie, regizorul Radu Penciulescu a murit, la 88 de ani, urmat de criticul de film Tudor Caranfil, pe 23 martie, la 87 de ani.

Teatrul Național s-a despărțit pe 2 mai de Ilinca Tomoroveanu, cunoscuta actriță fiind director adjunct artistic al instituției din 2005.

Actorul Damian Crâșmaru a murit pe 11 iulie, la exact 15 luni de la decesul soției sale, actrița Carmen Stănescu.

A doua jumătate a anului a fost la fel de tristă pentru iubitorii teatrului care le-au văzut plecând pe rând pe Monica Ghiuță, la 79 de ani, pe 28 iulie, Florina Cercel, la 76 de ani, pe 30 iulie și pe regizoarea Cătălina Buzoianu, la 81 de ani, pe 3 august.

Apoi, pe 18 septembrie, regizorul Alexandru Darie a plecat dintre noi, la 60 ani, urmat la mai puțin de o lună de Tamara Buciuceanu, pe 15 octombrie.

Pe 8 ianuarie, a murit Cornel Trăilescu, 92 ani, dirijor și compozitor român.

După mai multe luni petrecute în spital, marele cântăreț Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 ani, s-a stins din viață.

O altă mare pierdere a fost solistul Leo Iorga, fostul lider al trupei Compact, care a murit pe 2 noiembrie, la 54 ani, după o lungă suferință.

Showbiz-ul românesc a fost îndoliat pe 28 martie, odată cu dispariția Zinei Dumitrescu, la 82 de ani, creatoarea care a format și a marcat o întreagă generație de creatori, modele și designeri, consacrați după 1989. Pe 29 aprilie, în urma unui accident rutier a murit creatorul de modă Răzvan Ciobanu, la 43 de ani.

Sursa: Știripesurse