A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Radu Vicol (de peste Ocean): Lui Lucian Avramescu, scriitor, poet, emulatia scriiturii !

0 227

Cu aproape un deceniu in urma ,fiind in New York ,am vazut la Metropolitan Museum of Art Manuscrisele de la Marea Moarta in expozitie itineranta. Am ramas perplex, de emotie ,impactul asupra mea si a nepotilor mei a fost uluitor ,erau aievea ,sub cristal expuse vederii noastre ,descoperite de un beduin ,care pastea caprele,in imprejurimi ,chiar in secolul ce de curand a trecut .Erau suluri autentice ,din piele conservate in ulcioare de ceramica ,de atata vreme.Ca sa poata fi citite ,erau friabile ,au fost taiate fasii .


APRECIAZA ARTICOLUL !

Vazand miracolul scris ,mi am amintit de Roland Barthes cu „Le Plaisir du text ” :Ce que se goute dans un recit ce n’est donc pas directement son contenu ,ni meme sa structure ,mais plutot les eraflures que j, impose a sa belle envelope ” Cuvantul ” les eraflures ” – scrijelarile, sugestive pana la tulburare a cititorului asupra scrisului ,cu sacrificiul charismatic al autorului .

Cuvantul scris ” scrijelat ” gaseste prospetimea curata, neintinata, unica a experientelor omului .

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult