4 greșeli pe care părinții le fac frecvent

 

Mulți părinți stricți au așteptări mult prea mari de la copiii lor, sunt mult prea concentrați asupra educației celui mic și nu își dau seama de efectele pe care le au cererile lor. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care părinții stricți le fac:

Exigența nu îmbunătățește performanța
S-ar putea să te gândești că presiunea pusă asupra copilului duce la îmbunătățirea performanțelor la școală. Dar a fi strictă cu cel mic va fi contraproductiv în majoritatea cazurilor, pentru că apare stresul și anxietatea. În plus, copilul va tinde să creadă că nu este suficient de bun. El va realiza să nu împlinește așteptările și acest lucru îl descurajează. În schimb, trebuie să-i oferi spațiu, să-i vorbești frumos și să-l sprijini. Presiunea nu produce întodeauna rezultate bune.

Perfecționismul nu este un lucru bun
Vrei ca copilul tău să fie perfect? Ei bine, ar trebui să știi deja că perfecțiunea nu există. Oamenii vor face întotdeauna greșeli, dar care nu sunt mereu negative. Greșelile ne învață să creștem. Părinții stricți tind să fie neiertători cu cel mic când greșește. Acest lucru poate fi inutil. Dacă nu ne împiedicăm, nu cădem și dacă nu ne confruntăm cu consecințele acțiunilor noastre, nu vom putea niciodată să evoluăm. Copilul tău va face tot ce poate ca tu să fii mândru de el.

Problemele legate de relațiile personale afecteză copilul
Relațiile personale sunt foarte importante pentru tine, dar acest lucru poate afecta relația dintre tine și copil. Vei deveni mult prea exigentă, vei începe să ai așteptări prea mari de la el, dar acest lucru duce la dezamăgire, lacrimi și o atmosferă generală de negativitate.

Continuarea pe clickpentrufemei.ro