4 lucruri pe care oamenii recunoscători le știu. Ce ai de făcut când te simți nemulțumit

 

Oamenii nu se impart in doua grupuri distincte: recunoscatori, pe de o o parte, si nemultumiti pe de alta parte, ci mai degraba fiecare persoana are momente in care este recunoascator pentru ce are si alte momente cand este nemultumit de tot si de toate.
Este in regula sa te simti suparat, deprimat si dezamagit. Este in regula sa iti doresti ca lucrurile sa fi fost diferite – adica sa fii mai sanatos, ori fericit sau mai putin pierdut.
Daca ignori realitatea sau iti reprimi emotiile nu inseamna ca esti o persoana mai evoluata. Insa exista o diferenta intre a-ti accepta sentimentele si a te agata de ele.
Iata 4 lucruri pe care oamenii recunoscatori le stiu:
1. Oricine ma poate invata sau oferi ceva
Persoana care ti-a taiat calea in trafic, s-ar putea sa nu fie un egoist fara inima, ci un om care a avut o zi grea si sa grabeste sa ajunga acasa. Este enervant, asa este, insa din fericire este si o oportunitate pentru tine de a invata sa fii rabdator.
Persoana care ti-a rupt inima – nu este un sadic caruia ii place sa te vada suferind, ci un om care a fost ranit la fel ca tine si a facut tot a putut el/ea in situatia data. Neplacut, intr-adevar, insa asa ai aflat mai multe despre tine si despre cum ar trebui sa arate o relatie fericita.
S-ar putea sa-ti fie greu sa adopti o astfel de mentalitate, insa odata ce vei reusi, vei deveni o persoana mai puternica, mai inteleapta, mai plina de compasiune.
2. Exista ceva valoros in fiecare provocare
Fiecare provocare contine in ea insasi semnintele unor oportunitati. Insa nu este in regula sa treci in cealalta extrema si sa vezi in orice lucru o binecuvantare.
Asa cum este scris si mai sus nu iti aduce niciun beneficiu sa te prefaci ca nu esti socat, trist sau dezamagit de ce se intampla. Nu iti este de folos sa-ti ignori sentimentele care te incearca in urma unei traume sau a unei tragedii.
Insa este posibil sa constientizezi ca pot rasari lucruri bune si din durere. O pierdere poate insemna ca s-a facut loc pentru altceva mai bun.

Continuarea pe sfatulparintilor.ro