5 lucruri care te fac să atragi țânțarii

TANTARIExistă oameni care sunt mai predispuși la mușcăturile insectelor, dar iată din ce motive

  1. Genele
Distribuie prietenilor

Da, acest lucru nu poate fi controlat de tine. Un studiu din 2004 a concluzionat că țânțarii sunt atrași mai mult de grupele de sânge O decât de cele de tip A sau B.

  1. Respirația

Cei care au un metabolism accelerat sau sunt mai mari repiră mai repede. Țânțarii sunt atrași de cei care elimină mai mult dioxid de carbon. De aceea femeile gravide reprezintă ținta perfectă pentru țânțari.

  1. Transpirația excesivă

Chimicalele eliberate din transpirație acționează ca un magnet pentru țânțari. De asemena, țânțarii se orientează și după căldura corpului care poate fi generată de mișcare sau de hainele închise la culoare care atrag căldura.

  1. Parfumurile florare

Țânțarii femelă au nevoie de proteinele din sânge pentru ouăle lor, pe când țânțarii bărbați sunt mai mult atrași de flori. Astfel, parfumul floral îi poate atrage

  1. Labele picioarelor

Țânțarii sunt atrși de zonele puterni vascularizate, astfel că labele picioarelor nu fac excepție atunci când aplici soluție anti-țânțari

Ce să faci dacă te-a mușcat un țânțar

Nu te scărpina oricât de bine te-ai simți dacă o faci. În loc de asta, aplică un pliculeț de ceai pe care l-ai pus la rece înainte pe rană. Ceaiurile conțin tanin[, un ingredient astringent care scoate otrava injectată de țânțar la suprafață.

Sursa – doctorulzilei.ro