7 plante decorative care aduc GHINION ÎN CASĂ

 

In orice casa este bine sa existe flori pentru ca ele aduc energie si schimba aspectul incaperilor. Cu toate astea, nu toate plantele aduc noroc, exista si plante despre care se spune ca aduc ghinion.

Daca doriti sa achizitionati una noua sau daca aveti deja plante decorative in apartament este bine sa vedeti daca acestea se integreaza in asa zisa categorie a plantelor ghinioniste, citind randurile de mai jos.

Distribuie prietenilor

Cale

Chiar dacă sunt frumoase şi ne impresionează la prima vedere, trebuie să știți că seva lor conţine oxalat de calciu, o substanţă periculoasă care poate fi fatală dacă este consumată. Se pune de asemenea că aceste plante sunt aducătoare de evenimente negative. Sunt populare în aranjamentele funerare datorită simbolului de înviere și renaștere, dar și pentru că florile rezistă între 7 și 10 zile.

Ficus

Una dintre cele mai cunoscute plante despre care se spune ca aduce ghinion in casa. In credinta populara se spune ca aduce ghinion si boala, energii negative si cearta in casa.

Chiar daca sunt frumoase si ne impresioneaza la prima vedere, trebuie sa stiti ca seva lor contine oxalat de calciu, o substanta periculoasa care poate fi fatala daca este consumata. Se pune de asemenea ca aceste plante sunt aducatoare de evenimente negative. Sunt populare in aranjamentele funerare datorita simbolului de inviere si renastere, dar si pentru ca florile rezista intre 7 si 10 zile.

Cactus

Legenda spune ca ghinionul vine de la tepi si de la energiile negative pe care le emana cauzand astfel ghinion persoanelor care stau in apropiere. Batranii credeau chiar ca daca in casa locuieste o fata nemaritata, aceasta va ramane fara partener atata timp cat tine un cactus in casa.

Limba soacrei sau Dieffenbachia

Despre aceasta planta se spune ca aduce ghinion, iar tulpina ei contine o substanta foarte otravitoare, deci nu e bine sa o tineti in casa daca aveti un copil mic sau animale de companie. Si totusi nu aduce ghinion in orice conditii, ci doar daca este tinuta intr-o zona mai intunecoasa si daca este miscata prea des.

Garoafe

In Romania se crede ca garoafele, mai ales cele de culoare rosu aduc ghinion deoarece sunt asociate cu inmormantarile. Se spune ca aceasta planta atrage si energii negative, aducand ghinion persoanelor care stau in apropierea lor.

Citește mai mult pe wow.biz.ro