AM Press Logo
Muzeul Pietrei

A 91-a zi de război. Severodoneţk “este pe cale de a fi şters de pe faţa Pământului”. 22.000 de civili uciși în Mariupol

Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Armata rusă încearcă cu orice preț să cucerească întreaga regiune Lugansk, din Donbas. Și-a intensificat ofensiva cu scopul de a “distruge totul”, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Rușii și-au aruncat acolo toate forțele pe care le mai au. În regiunea Luhansk, rușii avansează din toate direcțiile deodată, spune și guvernatorul regional, potrivit digi24.ro.

Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense la Severodonețk, un oraș strategic și una dintre ultimele redute. Ucrainenii luptă să apere Donbasul, care cuprinde regiunile Lugansk și Donețk și este controlat parțial din 2014 de separatiștii pro-ruși.
Putin susține că a trimis armata pentru a salva populația de acolo de genocid. Va fi o ofensivă de durată. Armata rusă va continua operațiunea militară specială până când toate obiectivele vor fi atinse, a anunțat ieri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Situaţia de pe teren în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde armata rusă a făcut progrese în ultimele zile, “se înrăutăţeşte din oră în oră”, a declarat guvernatorul regional Serhii Gaidai.

“Situaţia este foarte dificilă şi, din păcate, nu face decât să se agraveze. Se înrăutăţeşte din zi în zi, din oră în oră”, a spus el într-o înregistrare video postată pe canalul său Telegram.

“Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense” şi “armata rusă a decis să distrugă complet Severodoneţk”, un oraş strategic la nord-vest de Lugansk, a adăugat guvernatorul.
Severodoneţk “este pe cale de a fi şters de pe faţa Pământului”, a afirmat el, calificând situaţia “aproape critică”.

Mai mult aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!